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The pressure melting point of ice is the t … The pressure melting point of ice is the temperature at which ice melts at a given pressure. The pressure melting point is nearly a constant 0 °C at pressures above the triple point at 611.7 Pa, where water can exist in only the solid or liquid phases, through atmospheric pressure (100 kPa) until about 10 MPa. With increasing pressure above 10 MPa, the pressure melting point decreases to a minimum of −21.9 °C at 209.9 MPa. Thereafter, the pressure melting point rises rapidly with pressure, passing back through 0 °C at 632.4 MPa.e, passing back through 0 °C at 632.4 MPa.
, Unter Druckaufschmelzung versteht man den … Unter Druckaufschmelzung versteht man den Effekt, dass durch eine Erhöhung des Drucks der Schmelzpunkt erreicht wird. In der Glaziologie spielt der Druckschmelzpunkt von Eis – wo die durch den Auflagedruck überlagerter Massen herabgesetzte Schmelztemperatur im Eis erreicht wird – eine besondere Rolle bei temperierten Gletschern. Bei den meisten Gebirgsgletschern ist die druckbedingte Schmelzpunktabsenkung geringfügig (< 1 K); pro 100 m Eisdicke sinkt der Schmelzpunkt um etwa 0,06 Grad. sinkt der Schmelzpunkt um etwa 0,06 Grad.
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The pressure melting point of ice is the t … The pressure melting point of ice is the temperature at which ice melts at a given pressure. The pressure melting point is nearly a constant 0 °C at pressures above the triple point at 611.7 Pa, where water can exist in only the solid or liquid phases, through atmospheric pressure (100 kPa) until about 10 MPa. With increasing pressure above 10 MPa, the pressure melting point decreases to a minimum of −21.9 °C at 209.9 MPa. Thereafter, the pressure melting point rises rapidly with pressure, passing back through 0 °C at 632.4 MPa.e, passing back through 0 °C at 632.4 MPa.
, Unter Druckaufschmelzung versteht man den … Unter Druckaufschmelzung versteht man den Effekt, dass durch eine Erhöhung des Drucks der Schmelzpunkt erreicht wird. In der Glaziologie spielt der Druckschmelzpunkt von Eis – wo die durch den Auflagedruck überlagerter Massen herabgesetzte Schmelztemperatur im Eis erreicht wird – eine besondere Rolle bei temperierten Gletschern. Bei den meisten Gebirgsgletschern ist die druckbedingte Schmelzpunktabsenkung geringfügig (< 1 K); pro 100 m Eisdicke sinkt der Schmelzpunkt um etwa 0,06 Grad. sinkt der Schmelzpunkt um etwa 0,06 Grad.
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Pressure melting point
, Druckaufschmelzung
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